Ingredienser:
- 800 g rödspättafilé
- 900 g fast potatis
- salt och peppar
Rödlöksgremolata
- 1 rödlök
- 1 röd peppar
- 20 g bladpersilja
- 1 citron
- 2 tsk rödvinsvinäger
- 3 msk olivolja
Sallad
- 1/2 knippe rädisor
- 65 g mâchesallad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C
- Koka potatisen i saltat vatten
- Rulla ihop spättafiléerna och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda dem med salt och peppar. Stek dem mitt i ugnen ca 10 minuter
- Rödlöksgremolata: Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka persiljan. Skölj och riv skalet av citronen och skär den i klyftor
- Blanda citronskal, lök, chili, persilja, vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar
- Sallad: Ansa och skiva rädisorna och blanda med salladen
- Servera spättan med sallad, rödlöksgremolata, citronklyftor och potatis
Lycka till
/Carina
Comments are closed.