Spätta med rödlöksgremolata

4 portionerSpätta med rödlöksgremolata

Ingredienser:

  • 800 g rödspättafilé
  • 900 g fast potatis
  • salt och peppar

Rödlöksgremolata

  • 1 rödlök
  • 1 röd peppar
  • 20 g bladpersilja
  • 1 citron
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja

Sallad

  • 1/2 knippe rädisor
  • 65 g mâchesallad

 

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C
  • Koka potatisen i saltat vatten
  • Rulla ihop spättafiléerna och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda dem med salt och peppar. Stek dem mitt i ugnen ca 10 minuter
  • Rödlöksgremolata: Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka persiljan. Skölj och riv skalet av citronen och skär den i klyftor
  • Blanda citronskal, lök, chili, persilja, vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar
  • Sallad: Ansa och skiva rädisorna och blanda med salladen
  • Servera spättan med sallad, rödlöksgremolata, citronklyftor och potatis

 

Lycka till

/Carina

 

Comments are closed.