6 personer
Ingredienser:
Älgyttersida ca 1 kg
Marinad:
1 dl soja
1 dl honung
2 msk chilisås
4 vitlöksklyftor
4 msk Hackes krydda-tomatbitar-paprikabitar-lökbitar-vitlöksbitar-basilika, persilja och flingsalt
Tillbehör:
1 kg färskpotatis
Tomater
Champinjoner
Vitlökssmör
Bearnaise
Gör så här:
Skär köttet i bitar. Blanda i hop marinaden och häll det över köttet i en plastpåse. Låt köttet marineras 5-6 timmar. Tag fram köttet ca 1 timme innan den ska grillas.
Sätt ugnen på 200 grader, skölj potatisen och lägg den på en oljad plåt.30 minuter i ugnen, strö på flingsalt.
Dela tomaterna, trä på champinjoner på grillspett. Grilla det tillsammans med köttet.
Pensla köttet med marinaden medans du grillar. Grilla inte för länge, då blir köttet torrt.
Servera köttet med potatis och en klick vitlökssmör, tomat, champinjoner och bearnaise.
Lycka till
/Carina
Comments are closed.