Ingredienser:
800 g vildsvinskarré
Marinad:
1/2 dl olja
1 msk soja
1/2 dl chilisås
2 msk timjan
2 msk svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Tillbehör:
1 knippe rödbetor 600-700 g
30 g smör
2 msk ströbröd
200 g Sparris
1 paket Bacon
BBQ-sås
1 tomat
1 scharlottenlök
2-3 vitlöksklyftor
1/2 röd spansk chili
2 msk rapsolja
2 msk farinsocker
1/2 dl kinesisk soja
1/2 dl ketchup
1 dl chilisås
salt och nymald svartpeppar
Gör så här:
Vildsvinskarré: Blanda i hop marinaden och lägg karrén i påse och häll över marinaden. Låt ligga i kylen 5-6 timmar.
Tag fram köttet en timme innan det ska grillas. Grilla köttet över het glöd ca 2-3 minuter på vardera sida.
Hasselbacksrödbetor: Skala rödbetorna och skåra ena sidan ca 1 cm djupt och med 1-2 millimeter mellan skårorna.
Lägg rödbetorna med skårorna uppåt i en ugnsform, gärna med grovt havssalt i botten. Smält smöret och pensla över rödbetorna, strö över ströbrödet. Baka mitt i ugnen i 35-40 minuter.
BBQ-Sås: Skär bort stjälkfästet på tomaten och skär den i tärningar. Skala lök och vitlök, finhacka den. Kärna ur chilin och finhacka den. Fräs alltsammans mjukt i olja i en stekpanna tillsammans med farinsocker.
Tillsätt soja och ketchup. Låt koka upp och sedan sjuda några minuter. Ta av från plattan och tillsätt chilisåsen, mixa såsen slät, mixa såsen slät. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Sparris och baconrullar: Pensla sparrisen med olja. Förgrilla dem runt om några minuter. Linda runt baconskivorna om sparrisen och grilla tills baconet fått fin färg.
Lycka till
/Carina
Comments are closed.