Ingredienser:
Älgfärsbiffar:
500 g älgfärs
1 ägg
1 dl vispgrädde
1/2 dl ströbröd
2 vitlöksklyftor
100 g fetaost
salt och svartpeppar
Bulgursallad:
3 dl bulgur
1 gurka
1 röd chili
1/2 finhackad färsk koriander
1/2 dl olivolja
1 msk honung
citronsaft efter smak
salt och peppar
Tillbehör: Matlagningsyoghurt.
Gör så här:
Älgfärsbiffar: Blanda grädde med ströbröd i en bunke. Låt svälla i cirka 5 minuter. Blanda ner älgfärsen, ägg, pressa ner vitlök, smula ner fetaosten, salt och peppar. Forma till biffar och stek i olja.
Bulgursallad: Koka bulguren enligt förpackningens anvisningar. Låt svalna. Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna med en liten sked. Skär gurkan i tärningar. Kärna ur chilin och finhacka den. Vänd ner gurkan, chili och koriander i bulguren.
Vispa ihop olja, honung och citronsaft och smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över bulgursalladen och blanda om.
Servera älgfärsbiffen med bulgur och matlagningsyoghurt.
Lycka till
/Carina
Comments are closed.