Ingredienser:
Vildsvinsburgare
600 g vildsvinsfärs
2 ägg
Salt och svartpeppar
8 bacon skivor
Rostad majskräm
340 g majskorn
1 gul lök
2 msk inlagd jalapeño
2 msk olja
2 msk ketchup
2 dl smetana
salt och svartpeppar
Tillbehör:
Ugnsrostad sötpotatis
Focacciabröd
Sallad
Tomat
Gör så här:
Vildsvinsburgare – blanda i hop färsen med ägg, salt och peppar, forma till fyra burgare. Linda två bacon skivor runt om varje burgare. Grilla ca 8-10 minuter på vardera sida.
Rostad majskräm – Låt majsen rinna av i ett durkslag och pressa ur vätskan. Skala och hacka löken. Rosta majsen i hälften av oljan i en stekpanna tills den börjar få färg och doftar popcorn, ca 10 minuter. Rör om då och då. Stek löken i resten av oljan på svag värme tills den fått färg. Finhacka jalapeñon. Blanda majs och lök med smetana, jalapeño och ketchup. Smaksätt med salt och svartpeppar.
Servera med ugnsrostad sötpotatis, focaccia bröd, sallad och tomat.
Lycka till
/Carina
Comments are closed.