Vildsvinsfilé med ljumna sommarprimörer

4 portionerVildsvinsfilé med ljumna sommarprimörer

Ingredienser:
800 g vildsvinsfilé
Marinad:
0,5 dl rapsolja
2 msk honung
1 msk kinesisk soja
1/2 apelsin, saft och skal från
1/2 tsk paprikapulver
1 liten bit ingefära, riven
1 vitlöksklyfta, fint hackad
salt och peppar

Ljummen primörsallad:
1 kg små färskpotatisar
15 st haricots verts
10 st rädisor
10 st färska späda morötter
5 st vårlökar
2 msk balsamvinäger
1 msk oregano
salt och peppar

Gör så här:
Blanda ihop marinaden till köttet, lägg köttet i en påse och häll på marinaden. Låt stå svalt minst fem timmar, lägg i rumstemperatur en timma innan tillagning.

Tvätta alla grönsaker och potatis noggrant under rinnande vatten. Skär bort blasten på morötter och rädisor. Dela morötterna på längden, dela rädisor och lök på mitten. Förkoka potatisen i 10 min och låt rinna av.

Lägg kol i halva grillen, tänd på och låt det bli en fin glöd, lägg på köttet och grilla det tills det fått en fin grillyta runt om. Lägg sedan köttet på den delen av grillen där det inte är någon glöd. Stoppa in en grilltermometer och lägg på locket. Grilla tills innertemperaturen ligger runt ca 56-58 grader. Låt vila i 10-15 min inlindat i folie.

Medan köttet vilar, hetta upp en wokpanna, murikka eller vanlig stekpanna stek i rapsolja. Fräs morötter och potatis ca 10 min, salta och peppra ordentligt. Tillsätt löken och haricots verts och fortsätt röra runt tills potatis och morötter mjuknat. Stäng av värmen och tillsätt oregano. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar.
Skär köttet i bitar. Lägg upp på tallrik och ringla över balsamvinäger.

Lycka till
/Carina

Comments are closed.