Ingredienser:
600 g vildsvinsytterfilé
1 citron, rivet skal
2 vitlöksklyftor
1 dl finhackad persilja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Ananassalsa:
1/2 ananas
1/2 liten rödlök
1/2 röd chili
1/2 grön chili
1/2 lime
1 msk finhackad mynta
1/2 msk honung
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Lime- och fetayoghurt:
150 g fetaost
1 dl turkisk yoghurt
1 lime
1-2 tsk honung
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Tillbehör:
Sallad
Pitabröd
Gör så här:
Vildsvinsspetten
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv citronskalet.
Skala och finhacka vitlöken. Blanda citron, vitlök, persilja, salt och peppar.
Skär köttet i ca 3×3 cm stora bitar. Blanda köttet med citron- och persiljeblandningen. Låt det ligga och dra sig i kylen minst fem timmar. Ta fram från kylen ca en timme innan det ska grillas.
Trä upp köttet på spett. Grilla runt om ca 10 minuter.
Ananassalsa
Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i små kuber. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin.
Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda alltsammans. Krydda med mynta, honung, salt och peppar.
Lime- och fetayoghurt
Mixa samman fetaost och yoghurt. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda med yoghurten. Krydda med honung salt och peppar.
Servera med pitabröd och sallad.
Lycka till
/Carina
Comments are closed.