Kryddiga viltköttbullar med morotskross

4 portionerKryddiga viltköttbullar med morotskross

Ingredienser:

Morotskross

  • 1 kg morötter
  • 2 msk smör
  • limesaft
  • salt och peppar

Köttbullar

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lime
  • 2 msk riven ingefära
  • ca 500 g viltfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 msk spiskummin
  • 2 tsk olivolja
  • 150 g sockerärter

Myntayoghurt

  • 1 kruka mynta
  • 2 dl matyoghurt

 

Gör så här:

  • Morotskross: Skala och skiva morötterna. Koka dem mjuka i vatten.
  • Köttbullar: Pressa vitlöken i en bunke. Skölj limen och riv skalet fint. Skala och riv ingefäran.
  • Blanda vitlök, limeskal och ingefära med färsen. Krydda med salt, paprikapulver och spiskummin. Forma till köttbullar och stek dem i olivoljan i en stekpanna ca 8 minuter. Vänd dem och då.
  • Morotskross: Häll av vattnet från morötterna och krossa dem med en visp tillsammans med smöret. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
  • Strimla sockerärterna och koka dem ca 2 minuter.
  • Myntayoghurt: Plocka bladen från myntan och strimla hälften. Rör ner den strimlade myntan i yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  • Servera köttbullarna med morotskross, myntayoghurt och sockerärter. Garnera med resten av myntan.

Lycka till

/Carina

Comments are closed.