Ingredienser:
Morotskross
- 1 kg morötter
- 2 msk smör
- limesaft
- salt och peppar
Köttbullar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 lime
- 2 msk riven ingefära
- ca 500 g viltfärs
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk paprikapulver
- 1/2 msk spiskummin
- 2 tsk olivolja
- 150 g sockerärter
Myntayoghurt
- 1 kruka mynta
- 2 dl matyoghurt
Gör så här:
- Morotskross: Skala och skiva morötterna. Koka dem mjuka i vatten.
- Köttbullar: Pressa vitlöken i en bunke. Skölj limen och riv skalet fint. Skala och riv ingefäran.
- Blanda vitlök, limeskal och ingefära med färsen. Krydda med salt, paprikapulver och spiskummin. Forma till köttbullar och stek dem i olivoljan i en stekpanna ca 8 minuter. Vänd dem och då.
- Morotskross: Häll av vattnet från morötterna och krossa dem med en visp tillsammans med smöret. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
- Strimla sockerärterna och koka dem ca 2 minuter.
- Myntayoghurt: Plocka bladen från myntan och strimla hälften. Rör ner den strimlade myntan i yoghurten och smaka av med salt och peppar.
- Servera köttbullarna med morotskross, myntayoghurt och sockerärter. Garnera med resten av myntan.
Lycka till
/Carina
Comments are closed.