Vildsvinsfärs med svartbönchili

4 portionerVildsvinsfärs med svartbönchili

Ingredienser:

Bönchili

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd peppar
  • ca 500 g vildsvinfärs
  • 1 msk olja
  • 380 g kokta svarta bönor
  • 150 g majskorn
  • 390 g krossade tomater
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 msk soja
  • salt och svartpeppar
  • 4 port ris

Till servering

  • 2 tomater
  • 1/2 gurka
  • 1 lime
  • 1/2 isbergssallad
  • 1/2 kruka persilja

 

Gör så här:

  • Skala och skiva lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin
  • Fräs färsen med lök, vitlök och chili i oljan i en stekpanna
  • Skölj bönorna i ett durkslag och låt dem rinna av tillsammans med majsen
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen
  • Tillsätt bönor, majs, tomater och smulad buljongtärning i stekpannan och värm upp under omrörning. Smaka av med kryddorna, soja, salt och peppar

Till servering:
Skär tomaterna och gurkan i små tärningar och limen i klyftor. Strimla salladen. Hacka persiljan.

Servera bönchilin med ris, tomater, gurka, lime och sallad. Strö över persiljan

 

Lycka till

/Carina

Comments are closed.