Älgfärsbullar och majskräm med mynta

Älgfärsbullar och majskräm med mynta

Ingredienser:

Potatis

  • 900 g sparrispotatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar

Majskorn

  • 340 g majskorn
  • 1 kruka mynta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd peppar

Älgfärsbullar

  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vispgrädde
  • ca 450 g älgfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 tsk senap, gärna dijonsenap
  • 1 msk smör eller margarin

Tomatsallad

  • 1 rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk vinäger

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Potatis: Dela potatisen och blanda den med oljan, salta och peppra. Häll ut på en plåt och sätt in i ugnen ca 30 minuter.
  • Majskräm: Mixa majskornen med sitt spad tillsammans med myntan. Pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Dela, kärna ur och finhacka chilin och vänd ner den.
  • Älgfärsbullar: Lägg ströbrödet i en bunke och häll över grädden. Låt stå någon minut. Vänd ner färs, ägg, salt, peppar och senap. Forma till bullar och bryn dem i matfettet i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form eller sätt in stekpannan mitt i ugnen ca 5 minuter.
  • Tomatsallad: Skala och skiva löken tunt. Dela tomaterna. Blanda lök och tomater med olja och vinäger. Salta och peppra.

Servera biffarna med rostad potatis, majskräm och tomatsallad.

Lycka till

/Carina

 

Comments are closed.