Ingredienser:
900g potatis
Älgkalvköttbullar
- 1 gul lök
- rivet skal av 1 citron
- ca 500 g älgkalvfärs
- 2 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 msk olja
Dillsås
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 tsk majsstärkelse
- 1 msk citronsaft
- salt och peppar
- 1 kruka dill
- 2 morötter
- 1/2 påse salladslök (à 65 g)
Gör så här:
- Skala och koka potatisen.
- Älgkalvköttbullar:Skala och riv löken. Skölj och riv skalet av citronen.
- Blanda lök, citronskal, färs, ägg, ströbröd, salt och peppar. Rulla färsen till bullar. Stek dem i oljan i en stekpanna.
- Dillsås:Vispa ihop grädde, mjölk och majsstärkelse i en kastrull. Koka upp och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Hacka dillen.
- Skala morötterna, skala därefter remsor av morötterna. Skiva salladslöken tunt och blanda med morötterna.
- Rör ner dillen i såsen och servera med älgkalvköttbullar, potatis och morotssallad.
Lycka till
/Carina
Comments are closed.