Älgkalvköttbullar i dillsås

4 portionerÄlgkalvköttbullar i dillsås

Ingredienser:

900g potatis

Älgkalvköttbullar

  • 1 gul lök
  • rivet skal av 1 citron
  • ca 500 g älgkalvfärs
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olja

Dillsås

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 msk citronsaft
  • salt och peppar
  • 1 kruka dill
  • 2 morötter
  • 1/2 påse salladslök (à 65 g)

 

Gör så här:

  • Skala och koka potatisen.
  • Älgkalvköttbullar:Skala och riv löken. Skölj och riv skalet av citronen.
  • Blanda lök, citronskal, färs, ägg, ströbröd, salt och peppar. Rulla färsen till bullar. Stek dem i oljan i en stekpanna.
  • Dillsås:Vispa ihop grädde, mjölk och majsstärkelse i en kastrull. Koka upp och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Hacka dillen.
  • Skala morötterna, skala därefter remsor av morötterna. Skiva salladslöken tunt och blanda med morötterna.
  • Rör ner dillen i såsen och servera med älgkalvköttbullar, potatis och morotssallad.

 

Lycka till

/Carina

Comments are closed.