Älgfärsgulasch

4 portionerÄlgfärsgulasch

Ingredienser:

  • 1 gul lök
  • 4 potatisar
  • 1 paprika
  • 2 msk olja
  • 500 g älgfärs
  • 8 dl vatten
  • 1 msk viltfond
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 msk kummin
  • 2 msk paprikapulver
  • salt och peppar efter smak

Gör så här:

  • Skala lök och potatis. Skölj paprikan. Hacka lök, skär potatis och paprika i tärningar.
  • Fräs alla grönsaker och köttfärs i olja i en kastrull eller gryta.
  • Tillsätt vatten, fond, tomatpuré, chilisås och kryddor. Låt koka ca 10 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar. Servera gärna soppan med en klick gräddfil.

Lycka till

/Carina

Comments are closed.