Ingredienser:
- 2 morötter
- 1 rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- ca 200 g skuren svartkål
- 1 msk olja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk kanel
- ca 500 g strimlad älgryggbiff
- 1 msk olja
- 2 msk tomatpuré
- 400 ml kokosmjölk
- 2 dl vatten
- 2 tsk sambal oelek
- 1 kycklingbuljongtärning
- salt och peppar
Till servering
- 4 port kokt ris
- 1 ask ärtskott (ca 100 g)
Gör så här:
- Skala morötter, lök och vitlök. Dela morötterna på längden, skiva dem, löken och vitlöken.
- Fräs grönsakerna i omgångar i oljan tillsammans med kryddorna i en stekpanna. Lägg över i en stor kastrull.
- Stek köttet i oljan i stekpannan. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare en minut. Lägg köttet i kastrullen med grönsakerna.
- Rör ner kokosmjölk, vatten, sambal oelek och smulad buljongtärning i kastrullen. Låt småkoka ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar
- Till servering: Servera grytan med ärtskott och ris.
Lycka till
/Carina
Comments are closed.