Ingredienser:
1 savojkålshuvud
400 g älgfärs
3 dl kokt ris
1 gul lök
6 enbär
2 dl förvällda, gula kantareller
2 msk svampsoja
Smör
1 msk sirap
salt & peppar
Till servering:
Potatis
Gräddsås
Lingon
Gör så här:
Fräs älgfärsen i en stekpanna med smör och finhackad lök.
Tillsätt krossade enbär, kantareller, soja, salt och peppar. Blanda färsen med riset.
Bryt loss bladen från kålhuvudet och lägg på två rejäla matskedar med färs, rulla i hop till dolmar och lägg i en ugnsfast form.
Pensla dolmarna med en blandning av 50 g smält smör, 1 msk soja och 2 msk sirap.
Låt dolmarna få lite färg i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter.
Servera med kokt potatis, gräddsås och lingon.
Lycka till
/Carina
Comments are closed.