Torskrygg med smörsås och knaperstekt bacon

4 portionerTorskrygg

Ingredienser:
500 g torskrygg
salt
citronpeppar

Sås:
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk dill
2 dl vitt vin
2 msk vitvinsvinäger
150 g smör

Tillbehör:
280 g bacon
Broccoli
Potatis

Gör så här:
Torsken: Sätt ugnen på 125 grader. Sätt in fisken i ugnen med en termometer. Temperaturen ska komma upp till 52 grader, då tar du ut fisken och låter den vila under några minuter.
Såsen: Hacka schalottenlök, vitlök och dill. Fräs i en kastrull, häll på vitt vin och vinäger. Låt reducera ner till 1 dl. Sila bort lök och dill i en annan kastrull. Värm det reducerade vinet på låg, medelvärme, får inte börja koka, klicka i smöret och vispa kraftigt tills allt smör smält.
Servera torsken med knaperstekt bacon, potatis, broccoli och sås.

Lycka till /Carina

Comments are closed.