4 portioner
Ingredienser:
Hjortfärsbullar
- ca 500 g färs av hjort
- 1/2 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1 ägg
- 1 msk senap
- 1/2 tsk salt
- 2 krm peppar
- 1 msk smör
- 1/2 ask persilja (à 20 g)
Pasta
- 2 förp färsk pasta, gärna tagliolini (à 250 g)
- 1 rödlök
- 1 msk olja
- 225 g hackad grönkål
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
- 1/2 msk vitvinsvinäger
- salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 100°C.
- Hjortfärsbullar:Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla några minuter.
- Vänd ner ägg, senap, salt, peppar och hjortfärsen. Blanda noga och forma färsen till små bullar. Bryn dem runtom i smöret i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Hacka persiljan och blanda den med köttbullarna strax innan servering.
- Pasta:Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
- Skala och skiva löken. Stek den i oljan i en panna. Vänd ner grönkålen och stek ytterligare någon minut. Häll över grädde och buljong och låt koka några minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Blanda pastan med grönkålssåsen och servera till köttbullarna.
Lycka till
/Carina
Comments are closed.