Helsinge Outdoor 2015 i Bollnäs

Helsinge Outdoor 2015 på Långnäsparken i Bollnäs lockade även i år många besökare. Jägareförbundet Bollnäs Jaktvårdskrets fanns representerade i en monter tillsammans med Jägareförbundet Gävleborg.

-Våga fråga, sa Kjell Johansson och Zinita Källström från länsförbundets styrelse. De syftade på kampanjen som skall verka för fler medlemmar i Jägareförbundet. Vi frågar ofta jägare om de är medlemmar. Säger de nej förklarar vi vad vi i Jägareförbundet jobbar med och vad mycket varje medlemskap betyder. Och det brukar löna sig att fråga – både för jägaren och vårt förbund.

Arne Dahl från Bollnäs Jaktvårdskrets var en av de ansvariga för miniatyrskyttet på björnfiguren. För tjugo kronor fick vem som helst prova på skytte mot stillastående björn – på tid med kaliber 22lr.

-Det är roligt då det smäller och händer praktiska saker på en mässa. Vi har haft unga och gamla som provat på hela dagen. Riktigt populärt.

Jägareförbundets monter lockade alla åldrar. Lodjursmontage, vildsvinsfäll och en flådd räv var iögonfallande och svåra att motstå för många. Och lockades man in i tältet blev man lätt kvar för att lyssna och berätta jakthistorier – och diskutera jaktpolitik.

Mässan pågick 13-14 juni.

Kjell Johansson instruerar en troligen blivande jägare hur en bössa fungerar.

Kjell Johansson instruerar en troligen blivande jägare hur en bössa fungerar.