Ingredienser:
800 g vildsvinskarré
Marinad:
1/2 dl olja
1 msk soja
1/2 dl chilisås
2 msk timjan
2 msk svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Grillad potatis:
600 g kokt färskpotatis
75 g smör
3 vitlöksklyftor
10 hackade basilikablad
2 msk tomatpesto
salt och peppar
4 ark aluminiumfolie ca 30×30 cm
Tillbehör:
2 tomater
Knippe sparris
Gör så här:
Vildsvinskarré: Blanda i hop marinaden och lägg karrén i påse och häll över marinaden. Låt ligga i kylen 5-6 timmar.
Tag fram köttet en timme innan det ska grillas. Grilla köttet över het glöd ca 2-3 minuter på vardera sidan.
Grillad potatis: Förkoka potatisen i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll av vatten och låt ånga av.
Dela potatisen och lägg den sedan på de fyra arken. Blanda smör med tomatpesto, hackad basilika och tunt skivad vitlök, salt och peppar. Klicka över potatisen och vik i hop foliearken.
Lägg paketen på grillen och baka dem cirka 20 minuter.
Sparris och tomat: Dela tomaten. Skär bort den vita nedersta delen på sparrisen. Pensla tomater och sparris med olja. Grilla cirka 10 minuter.
Lycka till!
Carina
Comments are closed.