Finns krafter som vill hålla kvar det emotionella tonläget?

JFV tog motion ang. varg i västmanland

Beslutet innebär att Jägareförbundet Västmanland i nuläget inte kan acceptera något vargrevir i länet, eftersom berörda myndigheter och politiker inte ger förutsättningar för en helhetslösning, enligt Jägareförbundets rovdjurspolicy.

– Vi följer Jägareförbundets rovdjurspolicy, men vi kan inte hålla så här många vargar i länet som nu är fallet. Myndigheterna jobbar inte med helhetslösningar. Samtidigt växer vargpopulationen och våra medlemmar tar skada. Då måste vi reagera, säger Torbjörn Larsson.

Det är ju självklart det faktum, som nu omsorgsfull döljs i snyftande diskussioner, att vargpopulationen i Sverige förmodligen överstiger 500 djur 2014. 500 djur är den nivå som man förmodar skall hålla upp populationen varaktigt i Sverige. Det är den socialekonomiska verklighet då som skall tas fram och inte nuvarande, den på 150 vargar är passerad för länge sedan. Men detta är inga stormötesbeslut för SJF, utan full fart framåt med ordförande i fören och alle man vid årorna, enligt nytt sjökort (karta), med de nya grynnorna inritade.

Älgen

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.