Nyheter Arkiv

Styckningskurs

Gratis styckningskurs till dig som medlem!

Du är en trogen medlem och vi vill därför ge dig något som du kan ha både glädje och nytta av – en digital kurs om hur du tar vara på älg, hjort och rådjur! I mitten av februari får du en länk med inloggningsuppgifter till denna e-postadress.

Kursen är sedan öppen för dig till 13 maj.

Så håll utkik, meddelandet med din kursinbjudan kommer från Coursio och kan eventuellt hamna i din skräppost.

Läs mer

Inventeringar av rovdjur

Varför ? Jo därför det är ur dessa som antalet rovdjur beräknas, till och med hur beräkningen skall ske vad gäller Varg, viket givetvis är en märklig och omöjlig ekvation. Nu räknas reviren x 10 för att få reda på antalet vargar, skulle den ändras till ex. 11 skulle det behövas 2 revir mindre för att uppnå riksdagens mål för vargpopulationen. Alltså skulle vi hitta 2 revir till skulle man kunna minska antalet vargar med 2 revir. Sedan, att nästan all jakt visar på fler vargar i reviren än vad som beräknas beror troligen på att alla revir i mellan Sverige innehåller koppling till syskonparningar, vilket sannolikt avtrubbar revirhävningarna reellt, har inte många förstått.

 

Läs mer

Flytta vargen i EU bilagorna

Stor framgång om vargen flyttas i bilagorna

En av de viktigaste punkterna i Svenska Jägareförbundets vargsatsning är att få vargen omklassificerad; från strikt skyddad till förvaltningsbar i EU:s regelverk. Regeringens besked under torsdagen att man ska driva denna process välkomnas av förbundet.
– EU-direktivet lägger en död hand över vargförvaltningen. Lyckas vi få till en förändring i direktivets bilagor kan detta förändra hela vargförvaltningen, säger förbundsordförande Peter Eriksson.

2022-07-07

Läs mer