Nyheter Arkiv

Inventeringar av rovdjur

Varför ? Jo därför det är ur dessa som antalet rovdjur beräknas, till och med hur beräkningen skall ske vad gäller Varg, viket givetvis är en märklig och omöjlig ekvation. Nu räknas reviren x 10 för att få reda på antalet vargar, skulle den ändras till ex. 11 skulle det behövas 2 revir mindre för att uppnå riksdagens mål för vargpopulationen. Alltså skulle vi hitta 2 revir till skulle man kunna minska antalet vargar med 2 revir. Sedan, att nästan all jakt visar på fler vargar i reviren än vad som beräknas beror troligen på att alla revir i mellan Sverige innehåller koppling till syskonparningar, vilket sannolikt avtrubbar revirhävningarna reellt, har inte många förstått.

 

Läs mer

Flytta vargen i EU bilagorna

Stor framgång om vargen flyttas i bilagorna

En av de viktigaste punkterna i Svenska Jägareförbundets vargsatsning är att få vargen omklassificerad; från strikt skyddad till förvaltningsbar i EU:s regelverk. Regeringens besked under torsdagen att man ska driva denna process välkomnas av förbundet.
– EU-direktivet lägger en död hand över vargförvaltningen. Lyckas vi få till en förändring i direktivets bilagor kan detta förändra hela vargförvaltningen, säger förbundsordförande Peter Eriksson.

2022-07-07

Läs mer

Folkärna JVK

GRATTIS!

Jägareförbundet Folkärna Jaktvårdskrets är Årets Wallenbergs Stipendiater 2022. Erhållet för vårat gemensamma arbete med bl.a. rovdjursspårning.

Läs mer

Vildsvinsprov

120 kronor per trikinprov, 495 kronor per cesiumprov.
Med dessa belopp ska kostnaderna för provtagning av vildsvin subventioneras, från och med den 1 juli.
Det har januaripartierna, regeringen samt Liberalerna och Centerpartiet, kommit överens om.

Läs mer