Vart är vi på väg ?

Finns det något som skär i skogsbolagens skäl som ordet allmogejakt, som i praktiken är jaktens möjlighet att överleva.

Allmogejakt är när jägaren bor, viltvårdar, kvalitetssäkrar och jagar på eller i markens närhet, vilket är viktigare än att markägaren gör det.

Den andra varianten allemansjakt som skogsbolagen driver, är att jägare från när och fjärran skall trissa över varandra med pris på jakträtter, och helst bara vara på marken under en långt utdragen älgjakt. Detta är ett synsätt de dikterar för de små skogsägarna, och får därmed dessa också att känna sig mer betydelsefulla.

Man skall veta att utan pengar har man ingen skog, skogsbolagen har pengar för att vi alla använder trä, ved och papper, som ni förstår kommer skogen därmed minska i värde, detta pga. att andra material tar över, ved kommer bestå, men då av salixarter som energiskog, papper förbrukningen rasar redan och kommer rasa vidare i datoriseringens fotspår.

Rimligen kommer dessa nedgångar höja priserna på jakträtterna, men bara om antalet jaktbart vilt består, det går inte att som skogsbolagen stödja rovdjurutbredningen och älgmassakrar och sedan höja priserna?

Älgen

Jo då, Tyskarna står redo att marschera in och då pratar vi inte ens om allemansjakt utan jakt med folk som inte bara skiter i viltvård, utan de kommer liksom bärplockare, skräpa ner vår natur, och ingen blir rik på att de köper en dosa snus på ICA.

Det är klart att detta är det svartaste sceneriet, men vi måste titta på det, för att inte hamna där. Alla skepp kan vändas, även de största, men det måste planeras i god tid och det tar lång tid.

Kalven

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.