Är det detta man vill….

Jaga älg ett dygn för 10.000 kronor, spåra varg för 20.000 kronor eller fälla en björn för 150.000 kronor. Det tror Ulf Lovén, Ekoturismföreningen och Ann Larsson, LRF att utländska turister är beredda att göra i Sverige.

I en artikel på nyhetssajten Besöksliv skriver man att det finns 670.000 jägare i Europa som regelbundet reser utomlands för att jaga.
– De här jägarna spenderade för några år sedan runt två miljarder euro på jakten. Det är en otroligt intressant marknad och vi måste ta höjd för att så många som möjligt kommer till oss, säger Håkan Gyllbring, jaktturismrådgivare på Hushållningssällskapet, till besoksliv.se.
Hushållningssällskapet gjorde en undersökning bland jaktturismentreprenörer i Norrbotten. Den visade bland annat att fågeljakt och speciellt skogsfågeljakt var mest populära hos besökarna, men att jakt på älg och björn är starka tillväxtområden.
Enligt undersökningen har jaktturismen stor betydelse för landsbygden, eftersom företagen ofta anlitar lokal arbetskraft.

Puuuh!

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.