Vad är det för fel ?

När viltforskare, som bestämmer våra populationsstorlekar, inte förstår att vanligt folk för länge sedan förstått att de använder det mest kamouflerade sättet, att styra statistik i önskad riktning.

Detta sker genom att förändra metoderna utan att förändra de siffror, med tidigare använda metoder, som finns. Sådana förändringar har med framgång används inom många områden, vi har sett det vid inventeringar av rovdjur, skogsskador och älgspillning. Metoderna är undermåliga men målet är uppenbart, fler rovdjur, vilket ger färre älgar -skogsskador och -antal jägare, skogsbolagen kompenserar färre jägare med högre arrenden, som prisledare hoppas de det skall roa även mindre skogsägare. Sedan hämtas utomstående penningstinna jägare och kompensera minskad viltvård, med förhoppningsvis lägre arrenden för de kvarvarande lokala jägarna.

Älgen

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.