Kalvvikter W län 2011 – 2018

De medelvikter som presenteras här har beräknats på kalvar som fällts från första måndagen i september fram till den sista oktober varje år. Utifrån detta material kan man också se att andelen lätta (under 50 kg) kalvar ökat och andelen tunga (över 80 kg) kalvar minskat under perioden, men detta kan bero på att länets jägare numera skjuter fler kalvar tidigt under jaktsäsongen än man gjorde tidigare. Kraven på en hög andel kalv i avskjutningen och kraven på måluppfyllnad kan ha gjort länets jägare mer medvetna om vikten av att hänga med vad gäller kalvavskjutning redan tidigt på säsongen. Sammantaget verkar det gångna årets extrema väder ha påverkat kalvvikterna i Dalarna högst marginellt.

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.