Jaktanda

Hur kan du Berglund yrka på att älgarna skall köras bort för slakt, så att den socialt intressanta delen av jakten, själva slakten med slakttugg och köttmalning, försvinner ?

Självklart tråkigt men en naturlig utveckling, jaktlagen är numera integrerade, består numera av jägare från annan ort och traditionella allmogejägare, de senare finns på orten sköter viltvården och huvudsaken av organisationen före och under jakt. Jägare på annan ort och tyvärr en del från närområdet har aldrig tid att delta i röjning och slakt, jobbet faller på samma personer som med ålderns rätt inte vill öka bördan utan snarare behöva minska den.

Sedan är det faktiskt så att slakteriet inte har önskvärd standard för att hantera varma dagar och kalla nätter och ej heller har möjlighet till separat vattenhantering, då man egentligen aldrig skall spola där det finns klara djur.

Så detta är nog framtiden som vi får acceptera.

Åke Berglund

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.