Svinpest Fagersta

Hej!

Som Ni vet håller vi på att leta efter vildsvin med ASF (Afrikansk svinpest) i Fagersta. Hittills har de lokala jägarna gjort ett jättejobb med att söka efter döda vildsvin. Området är på 100 000 ha och all mark ska sökas av för att ha möjlighet att få förändringar av föreskrifterna.

För att spåra av alla mark behöver Vi hjälp med att söka av områdena. Söket behöver göras på barmark och vintern är på gång. Därför behöver öka insatsen med fler jägare. Till dags dato har jägarna i Fagersta varit de som har sökt. Den senaste veckan har jaktvårdskretsarna i Västmanland hjälpt till med jägare också.

Detta är ett viktigt samhällsuppdrag som vi jägare är allra bäst på. Så vi vädjar till Er att komma med jägare och hjälpa till.

De skulle därför vilja att vi i jaktvårdskretsarna i södra Dalarna län att under nedanstående dagar komma med 10 personer per dag, de tar emot fler också. Visa tacksamhet till jägarna i Fagersta då de nu behöver hjälp, de har gjort en stor samhällsinsats och behöver Er hjälp nu.

Vi har därför skickat dej ett mail om detta

Svara på det mejlet senast 18 november om du eller ni har några som kommer.

Till          Åke Berglund

ake.f.berglund@bredband.net

eller SMS 070-582 25 92

 

 

 

 

 

 

 

 

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.